Veilig sportklimaat

Wij vinden het als vereniging erg belangrijk dat iedereen met plezier bij ons komt sporten. Als vereniging zijn wij dan ook met de onderwerpen integriteit en veilig sportklimaat bezig en geven wij de sporters de kans zich te ontwikkelen, plezier te beleven aan sport en zich vrij te voelen zich uit te spreken op het moment dat er iets gebeurt.

Binnen ons bestuur hebben wij Anne-Floor aangesteld als verantwoordelijke voor het creëren van een veilig sportklimaat op de vereniging. Zij publiceert elk seizoen een nieuwsbrief waarin één van de onderdelen van het veilig sportklimaat aan bod komt. Ook geeft zij aan alle trainers en assistenten de ZITS (zelfstandig ITF Taekwondo Sportinstructeur) waarin dit onderwerp zeer uitgebreid aan bod komt.

Al onze trainers, assistenten en vrijwilligers zijn in het bezit van een geldige VOG, hebben de nodige opleidingen gevolgd (EHB(s)O, ZITS, LTT) en hebben de gedragscode voor veilig sportklimaat ondertekend.

Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren waar u zich zorgen over maakt dan kunt u zich altijd wenden tot Anne-Floor. Ook hebben wij een intern vertouwenscontactpersoon: Claudia Joachim- Ootjers (moeder van Christiaan en Florian) en kunt u eventueel contact opnemen met de GGD als u liever een externe instantie wilt consulteren. Lees hier meer over onder de kop vertrouwenscontactpersoon op deze website.