Radix training

Geplaatst op 15-04-2022.

Begin april is Sahyun Robert Boer met Boo-Sabum Jan helemaal vanuit Groningen gekomen om op onze club een Radix training te geven. Een klein groepje van onze vereniging heeft hieraan deelgenomen. Sayhun Robert heeft ons op een andere manier naar de tuls leren kijken. Waarom stappen wij naar voren en niet naar achteren? Wat is eigenlijk de toepassing van de technieken die wij in de tuls gebruiken? Is de eerste beweging van Chon-Ji inderdaad een blok op een been of heeft dit een hele andere toepassing? In onze reguliere lessen hebben wij het hier al vaak over gehad. Toch was het fijn om deze inzichten op een hele andere manier ook van de Sayhun te horen. Dit gaf zowel bevestiging als eye-openers.

De dag was erg verhelderend. Naast de inzichten die de Sayhun ons heeft meegegeven, hebben wij een aantal drills geoefend. Ook hebben wij geleerd de schrikreactie voor ons te laten werken in plaats van tegen ons. Daarnaast hebben wij twee technieken uit de tuls op een hele andere manier toegepast: de sonkal daebi makgi en de hechyo makgi.

Sahyun Robert en Boo-Sabum Jan: heel erg bedankt voor jullie komst! Wij gaan voortborduren op deze inzichten. Om deze technieken ons goed eigen te maken en onszelf hierin te bekwamen is meer training vereist. Wij zouden er dan ook een voorstander van zijn dat dit Radix systeem in het curriculum van de landelijke technische trainingen opgenomen zou worden. Totdat dit zover is, gaan wij hier in onze eigen lessen zo veel mogelijk mee aan de slag. En wellicht nodigen wij Sahyun Robert nog een volgende keer uit.