LTC

Geplaatst op 16-10-2021.

Vandaag was een grote afvaardiging van Twimyo aanwezig op de landelijke technische training van ITF-Nederland. Eindelijk mochten we weer ‘live’ met elkaar trainen en wat hebben we daar allemaal van genoten.

De dag begon met een warming up van Sahyun Jack de Smit. Hij heeft zijn eigen Saju’s vormgegeven door specifieke technieken uit tuls te halen en hiermee een Saju te maken. Zo had hij een Saju met verschillende technieken in een Nachuo Sogi en ook een Saju met verschillende technieken in continuous- en fast motion. Hierna nam Sahyun Martijn Lindenboom het over met een dynamische warming-up. Iedereen liep door elkaar in een alerte houding en er werden verschillende opdrachten gegeven zoals elkaar in de buik tikken of vastpakken en bevrijden.

Vervolgens werden we in groepen verdeeld om te werken aan onze tuls. Iedere tul is onder de loep genomen en steeds werd er gewisseld van Sahyun/Sabum die de groep leidde. Zo kregen we veel verschillende inzichten en lesgeefstijlen mee. Ook hebben we veel aandacht kunnen besteden aan onze eigen tuls en veel vragen kunnen stellen.

Als laatste hebben we geoefend aan onze Hosinsul. Elke groep wisselde door en kreeg uitleg over aanvallen met een stok, met een mes en zonder wapen. Er zijn veel inzichten gegeven over de gevaren van de verschillende aanvallen en de manieren om jezelf hier tegen te verdedigen.

Kortom: genoeg inspiratie gekregen om te oefenen in de regulieren trainingen. CTO bedankt voor deze leerzame en leuke dag.