Gasttraining Sahyun Lindeboom

Geplaatst op 02-10-2021.

Dinsdag 28 september kwam Sahyun Martijn Lindeboom uit Groningen (Sung Zang) een gasttraining geven aan de jeugd vanaf 12 jaar en de volwassenen. Het was duidelijk dat iedereen hier erg naar uit heeft gezien want de groepen waren ongekend vol.

Bij de junioren is de Sahyun gestart met een spartechnische warming-up. Er werden steeds andere tweetallen gevormd wat goed was voor de groepsdynamiek. In deze groep hebben wij onlangs een aantal nieuwe leden gekregen die op deze manier hun groepsgenoten op een leuke manier hebben leren kennen (het was alsof de Sahyun dat wist). Na de warming-up hebben de leerlingen een spel gespeeld waarmee de geschiedenis van Korea op een speelse manier is verteld. De Sahyun vertelde over de drie koninkrijken van Korea en hoe Korea is gevormd. In het spel werden allerlei oefeningen uitgevoerd waarvoor de groepen punten konden krijgen. De groep met de meeste punten werd als winnaar uitgeroepen. Dit bleek het koninkrijk Silla te zijn. Dit was ook het koninkrijk die uiteindelijk Korea heeft herenigd.

Vervolgens waren de volwassenen aan de beurt. Voor deze speciale gelegenheid waren de twee groepen (beginners en gevorderd) samengevoegd. Hierdoor stonden wel 30 leden op de mat! Na een warming-up is er veel aandacht besteed aan spartechnische kussenoefeningen. Vervolgens heeft iedereen op hun eigen bandhoogte tuls geoefend. Iedereen moest uit zijn eigen tul één techniek kiezen die je in de zelfverdediging toe kon passen. De Sahyun gaf dan uitleg hoe deze techniek in de zelfverdediging toegepast kon worden. Na de training was er nog alle ruimte voor vragen.

Kortom: wij hebben met heel erg veel plezier en hard werken veel geleerd van deze training(en). Heel erg bedankt Sahyun Lindeboom en hopelijk tot een volgende keer.