Springcompetitie 2020

Geplaatst op 01-03-2020.

Wij hebben onze naam eer aan gedaan: 70 leden hebben vandaag gesprongen en sommigen zelf gevlogen!

Vandaag vonden onze eerste springkampioenschappen in onze eigen gymzaal plaats. Wel 70 leden hadden zich ingeschreven, zowel zeer jong als een stukje ouder. De kleintjes namen deel aan het onderdeel hoogtesprong. Hierbij moesten zij met een zogenoemde schaartechniek een bal met een opwaartse trap raken. Alle kinderen hebben dit super goed gedaan! De meesten kwamen ruim boven hun eigen hoofd uit.

Ook de grotere jeugd en de volwassenen deden mee aan het onderdeel hoogtesprong. De winnaar van de grootste poule (Zack) sprong wel bijna 2,5 meter hoog! Het hele publiek heeft met ingehouden adem hiernaar gekeken!

Vanaf 12 jaar konden de deelnemers ook meedoen aan het onderdeel vertesprong. Hierbij maak je een sprong in de verte over een aantal kussens. Dit is ook precies wat ons logo uitbeeldt. Bij dit onderdeel hadden wij twee groepen, ingedeeld op lengte. Bij de groep tot 170 cm was Yaseen de sterkste. Zack heeft ook in dit onderdeel laten zien dat hij enorme springkracht heeft. In de poule vanaf 170 cm won hij zijn tweede gouden beker.

Wat een prachtige dag was het weer waarin het verenigingsgevoel en saamhorigheid de boventoon voerden. Onze leden hebben zichzelf letterlijk en figuurlijk overstegen! Wij zijn trotse trainers!

Nieuwsgierig naar alle foto’s van dit evenement? Kijk dan op onze Facebook pagina