Team tuls

Geplaatst op 04-11-2019.

Een wezenlijk onderdeel bij het beoefenen van Taekwon-Do zijn onze Tuls (patronen). Dit is een schijngevecht met denkbeeldige tegenstanders die volgens een bepaald patroon wordt gelopen. Tijdens uitvoering van de Tuls worden de verschillende aanvals- en verdedigingstechnieken uit het Taekwon-Do beoefend waarbij balans, kracht en spierbeheersing wordt getraind. Een speciaal onderdeel op sommige wedstrijden zijn onder andere de team Tuls. Hierbij loopt een team synchroon een patroon met een zelf gekozen choreografie. De deelnemers worden dan beoordeeld op de choreografie, synchroniciteit en technische uitvoering.

Afgelopen zondag (3 november 2019) hebben wij een team Tul clubwedstrijd gehouden. Vijf teams hebben zich hiervoor ingeschreven en hebben wekenlang geoefend op hun choreografie. Niet alleen zijn er woonkamers verbouwd en bedrijfsruimtes ingezet maar ook zijn er speciale trainingen ingelast voor dit evenement. En dit alles met een prachtig resultaat!

De scheidsrechters hebben het erg moeilijk gehad om de nummer 1, 2 en 3 aan te wijzen. De groepen waren heel verschillend, van witte tot blauwe band en van 9 tot 53 jaar. Allen hebben een mooie variatie op de door hen gekozen Tul laten zien. Uiteindelijk hebben de kleintjes gewonnen met een mooie variant op Do-San Tul.

Niet alleen hebben alle deelnemers wedstrijdervaring opgedaan met het beoefenen van een prachtig onderdeel van Taekwon-Do. Ook zijn alle deelnemers sterker geworden in de uitoefening van hun Tuls. Als laatste heeft iedereen een geweldige teamspirit laten zien!

Een kleine compilatie van de voorbereidingen is in het onderstaande filmpje te zien.

Niet alleen hebben wij komende zondag ons eerste badge examen voor de mini's. Ook zullen wij onze eerste teamtulwedstrijd hebben. 5 teams hebben zich ingeschreven en zijn volop in training voor dit evenement. Zet 'm op allemaal!

Geplaatst door Twimyo Taekwondo Zaanstad op Vrijdag 1 november 2019