Landelijke training ITF-Nederland

Geplaatst op 26-10-2019.

Een mooi verslag van Gerard Tijmons die vandaag de landelijke training van ITF Nederland heeft gevolgd:

Vandaag mijn eerste landelijke training van ITF-Nederland gevolgd. Met ongeveer 120 deelnemers begonnen we in de ochtend met een warming-up van de nieuwste Sahyun van de bond: Marijn Lindeboom. De warming-up was geïnspireerd op Hwarang Tul (8). We deden diverse oefeningen die allemaal geïnspireerd waren door de achtergrond, het verhaal, van deze tul. Hierna werden we verdeeld naar graad. Als 3e-danners hebben we uitvoerig tuls 16, 17 & 18 behandeld. Er was veel ruimte voor vragen en discussie. Na de pauze hebben we uitvoerig stil gestaan bij de Koreaanse termen en benamingen, iets wat binnen Twimyo al heel gebruikelijk is maar binnen veel scholen nog niet, maar wel telkens belangrijker gaat worden, zeker met dan examens. Dus wat dat betreft lopen we voor. Naast de cruciale opbouw van de benaming hebben we in tweetallen bij een tul voor je eigen graad stap voor stap de Koreaanse benamingen benoemd. Best nog lastig, zeker bij een hoge tul met meer ongebruikelijke bewegingen. Hierna zijn we bezig geweest met vormspanning. In dit geval moet je denken aan bijvoorbeeld combinatietrappen terwijl je been hoog gehouden moet worden. Goede spieroefening! Ten slotte zijn we weer in groepen uiteen gegaan en hebben we nog wat exameneisen bekeken. In mijn geval voor 4e dan. Wat moet je kennen, waarom moet je dat kennen etc. We zijn geëindigd met voetsparring. Stap sparring waarbij aanval, verdediging en tegenaanval allemaal met de benen gedaan worden. Al met al een leuke en leerzame training. Goed ook om te zien waar je staat ten opzichte van anderen met dezelfde band.