ITF instructeursweekend

Geplaatst op 24-03-2019.

Dit weekend waren wij op ons eerste instructeursweekend van ITF-Nederland aanwezig. Zaterdag heeft Boo-Sabum Anne-Floor een lezing bijgewoond van GM Nardizzi (uit Engeland) over hoe les te geven aan (jonge) kinderen. Wat een plezier was het weer om de inzichten van deze GrandMaster te mogen horen en hiervan te kunnen leren! Een groot scala aan onderwerpen is de revue gepasseerd. Zowel de inrichting en afname van examens als het belang van wedstrijddeelname, hoe de lessen in te richten en waarom een Martial Arts als Taekwon-Do zo belangrijk is.
Vandaag gaf Sabum Adrian Byrne (uit Ierland) een workshop over coaching, zowel bij de wedstrijden als de coachende rol die een trainer altijd vervult. Binnen ITF-Ierland is het volgen van een opleiding hierin een vereiste om een Taekwon-Do school te mogen openen! Een eye-opener hoe dit is ingebed in hun bond.