Top team op Open Dutch 2019

Geplaatst op 26-01-2019.
Vandaag zijn wij met een klein groepje van 8 leden naar Helmond afgereisd voor de Open Dutch 2019. Wat waren we allemaal onder de indruk. Een toernooi met bijna 800 deelnemers uit 22 verschillende landen. Geweldig om zo’n groot evenement mee te maken en wat hebben wij er allemaal veel van geleerd!
Richenayra en Denise mochten met tuls het spits aftrappen in een poule van maar liefst 38 deelnemers. Hierin heeft Richenayra de halve finale weten bereiken, wat een prestatie! Helaas verloor ze net de strijd om de 3 de plek en is ze met een 4de plek net buiten de prijzen gevallen maar wat heeft ze het goed gedaan.
Jens had eveneens een hele grote poule met 23 deelnemers en ook hij heeft de halve finale weten te bereiken! Ook voor Jens een verdiende 4de plek waar hij erg trots op mag zijn.
Deyan wist in zijn poule de finale te bereiken waar hij net de strijd om de eerste plek heeft verloren. Een prachtige zilveren medaille die hij als pronkstuk mee naar huis kan nemen!
Timo en Zonne zaten samen in een poule. Helaas verloor Timo zijn eerste wedstrijd van de uiteindelijke winnaar. Zonne heeft de halve finale weten te bereiken en mag trots zijn op zijn 4de plaats.
Ook bij het sparren kwam Richenayra uit in een grote poule met 19 deelnemers. Haar eerste partij kwam in de verlenging en ook deze eindigde in een gelijke stand. Uiteindelijk won ze met een golden point, wat heeft zij ons in spanning gelaten! De tegenstander in de kwartfinale bleek helaas net iets te sterk voor haar.
Ashley had de pech dat haar poule was samengevoegd met blauwe en rode banders. Even slikken maar ze is er gewoon gaan staan en in een doorgaand systeem gevochten voor wat ze waard was. En wat heeft ze dat knap gedaan: een derde plek weten te bemachtigen!
Denise heeft erg goed gevochten en heeft ook veel variatie laten zien, haar eerste partij won ze dan ook glansrijk. Helaas was de tegenstander in de finale net iets te sterk voor haar maar een zeer verdiende tweede plaats!
Ook de anderen hebben geknokt voor wat ze waard waren en zijn met een dijk van ervaring naar huis gegaan! Alle deelnemers mogen trots zijn op zichzelf, jullie hebben allemaal jezelf overwonnen en overtroffen.
Speciale dank gaat uit naar Joop die niet alleen een geweldige scheidsrechter is geweest maar ook als laatste pas na 21 uur de mat af ging!