Grootste ITF Taekwon-Do Jeugdtoernooi van Nederland in Sint-Oedenrode

Geplaatst op 09-12-2018.

Op zondag 9 december vond wederom het grootste ITF Jeugd Taekwon-Do toernooi plaats in de sporthal de Streepen in Sint-Oedenrode (Noord-Brabant): De Fuji Mae Kids Cup.

Voor de 6e maal organiseerde Taekwon-Do Chong Do Kwan dit landelijk toernooi. Met meer dan 300 deelnemers van 26 verschillende scholen streden de deelnemers voor de prijzen.

Het toernooi was opgedeeld in diverse onderdelen voor jeugd tot en met 14 jaar. Tevens waren er verschillende leeftijds- en bandklassen, zodat iedereen meerdere gelijkwaardige deelnemers tegenkwam.

Bij de Tul (Taekwon-Do stijlfiguren) draaide het om kracht, correct uitgevoerde technieken, balans en het juiste patroon. Zij werden beoordeeld door een vakkundige jury.

Ook waren er voor de jeugdige deelnemers de Taekwon-Do springtechnieken.  De kinderen moesten op grote hoogte een bal of plank raken. Winnaar van de poule was degene die het hoogste kon schoppen.

Het toernooi kende ook een try out, misschien wordt dit vanaf 2019 een vast onderdeel. In een daarvoor speciaal ontworpen apparaat worden kunststof planken geplaatst. Met diverse technieken moesten de planken gebroken worden. Bij dit onderdeel kon men goed zien wie met de juiste techniek de meeste planken wist te breken.

Het Taekwon-Do sparring onderdeel was opgedeeld in verschillende klassen. Geheel niet raken voor kinderen tot en met 8 jaar, het semi-contact sparren voor 9 en 10 jarigen, waarbij niet op het hoofd geraakt mag worden. Voor 11 en 12 jarigen mocht er in het gelaat geraakt worden en de deelnemers van 13 jaar en ouder sparden volgens de normale semi-contact regels. 

Uniek in dit toernooi was dat alle deelnemers kunnen strijden tegen alle andere deelnemers van hun poule. Zo kunnen ze flink wat ervaring op doen en daar is dit toernooi juist voor bedoeld!

Net als voorgaande jaren was het een prachtig toernooi.  Het toernooi werd georganiseerd door Chong Do Kwan in samenwerking met de I.T.F. Nederland.