NK 2018 Middelburg

Geplaatst op 06-12-2018.

Inmiddels is de rust wedergekeerd in Middelburg, waar afgelopen weekend werd gestreden om de Nederlandse titels.

Gastschool Taekwondo Middelburg heeft met haar team vrijwilligers wederom geweldig geholpen met de totstandkoming van het toernooi, waarvoor hulde! Ook zijn we wat uitgebreid: Jeroen Van de Veerdonk, Gerrie Sharon Spierings en Dorine Keyers (in training) versterkten de WOC. Mocht je trouwens heel veel verstand van netwerken hebben: neem contact op met woc@itf-nederland.nl, we zoeken nog wizards!

Met een drietal industriële weegschalen, die voor sommigen iets te precies waren, was de weging een eitje: sneller dan de gemiddelde caissière bij de Appie checkten we iedereen in in het Sportdata systeem. We konden ruim voor de deadline koffie gaan halen. De eerste reacties op het zien van de werkelijk prachtige medailles en kampioensschalen (2CREATE: top job!) waren lyrisch, dus voor volgend jaar hebben we een lat…

Na de opening, waar uit volle borst “Lang zal ze leven” werd meegezongen voor Micha – zoon van TKD Middelburg schoolhouder Sabum Nanne Boonstra, wiens zegen we hebben moeten verdienen wegens de verschoven toernooidatum – en Joé, konden we los.

Het was mooi om te zien dat het competitieve niveau zienderogen omhoog kruipt binnen ITF Nederland. Het faciliteren van hoogwaardige toernooien in samenwerking met de Master Series organisatoren lijkt zijn vruchten af te werpen: dat je je op Nederlandse bodem met zowel nationaal als internationaal toptalent kunt meten onder professionele wedstrijdomstandigheden is een verworvenheid waar we trots op mogen zijn met z’n allen!

Over topniveau gesproken: in de middag werd de Nederlandse EK2018 delegatie gehuldigd. Hun fantastische prestaties tijdens het EK werden in het zonnetje gezet. Voorzitter Sabum Robert Boer was met spoed naar de EHBO, dus nam Penningmeester Jair Stenhuijs last minute het huldigen van hem over. Het prijzengeld werd symbolisch overhandigd met een mooie cheque (dank aan Print-Station!). Ook de recente medailles op de World en European Cup kwamen in de revue voorbij. Voorzichtig durven we te stellen dat de verwachtingen hoog zijn voor het WK in Duitsland in 2019!

Er werden ook ITS diploma’s uitgereikt door ITS commissielid Sabum Martijn Van de Velde: Sahyun Art van der Lee, Sabum Tim Kool, Sabum John Verkerke (afwezig) en Jair Stenhuijs mogen zich vanaf nu Zelfstandig ITF Taekwon-Do Sportleider noemen.

De door ITF Nederland ontwikkelde lerarenopleidingen zijn de enige door NOC*NSF-erkende ITF lerarenopleidingen in Nederland en zijn geschoeid op internationale kwalificatiestructuur voor de sport.

De International Taekwon-Do Federation is inmiddels ook volop aan de gang om op diezelfde structuur het topcoach niveau uit te werken, dus we zijn goed voorbereid!

Met een zwaar hart namen we ook afscheid van Sabum Emiel Kloor: dit was zijn laatste NK als lid van de WSC. Hij rondt dit jaar zijn taken af. Wij zullen hem enorm missen en danken hem voor alle jaren inzet! (Wie weet krijgt hij ooit weer de kriebels….)

Overigens zoekt de WSC scheidsrechterstalent dat zich wil ontwikkelen. Zie jij wel wat in de arbitrage en wil je je daar verder in verdiepen en bijvoorbeeld een vergoeding krijgen op toernooien voor je werk? Neem contact op met de WSC: wsc@itf-nederland.nl

We hopen dat iedereen heeft genoten van dit NK. Veel dank aan alle aanwezigen: publiek, coaches, deelnemers, WSC, WOC, TKD Middelburg, fotografen, EHBO… Er moet een hoop samenkomen om zoiets te laten slagen, dank voor jullie inzet en aanwezigheid!

Foto’s van Klijn Fotografie: https://www.facebook.com/www.tkd.photos/photos/…

Foto’s van Tcs Fotopagina: https://www.facebook.com/TeamCarvalhoSports/photos/…

Foto’s van René Vrijens en Marco van den Bosch verschijnen binnenkort!