Wedstrijd selectie

Twimyo wedstrijd selectie

In de reguliere trainingen is het niet mogelijk om iedereen ten alle tijden overal op te corrigeren omdat de groep redelijk groot is, er niet altijd een boosabum aanwezig is en de tijd beperkt is. Tijdens sommige toernooien is ook gebleken dat we zo veel aanmeldingen hadden dat het lastig was om te zorgen dat we genoeg coaches en scheidsrechters hebben.

Door het maken van een selectie hopen we de selectie leden beter te kunnen voorbereiden op wedstrijden en tijdens de wedstrijden beter te begeleiden.

De selectie is geheel vrijwillig indien het kader je geschikt acht maar er zelf niet aan deel wilt nemen mag dat natuurlijk.

De selectie staat niet voor altijd vast indien het kader vindt dat je op enig moment het niet meer verdient om deel uit te maken van de selectie omdat je in onze ogen niet meer voldoet aan de voorwaarden zal na een waarschuwing je uit de selectie gezet kunnen worden.

Indien door zeer goede inzet tijdens de trainingen en de open wedstrijden, je aan het kader aantoont dat je het verdient om deel uit te gaan maken van de selectie kan je daarvoor worden uitgenodigd.

Voorselectie

Binnen de selectie kennen we leden in de voorselectie. Dit zijn leden waarvan het kader vindt dat ze wel mogen meetrainen met de selectie maar nog moeten werken aan bepaalde punten om volwaardig selectie lid te worden. Een lid in de voorselectie heeft te maken met dezelfde voorwaarden alleen mogen zij (nog) niet deelnemen aan alle toernooien.

Voorwaarden selectie

De voorwaarden waarmee de selectie leden akkoord dienen te gaan zijn als volgt[1]:

 1. Je houdt je aan de regels van de Dojang en de “Do” van taekwon-do
 2. Je bent aanwezig op alle trainingen
 3. Je doet mee aan de wedstrijden waaraan alleen de wedstrijd selectie mee mag doen
 4. Je hebt je eigen trainingsmateriaal
 5. Tijdens alle trainingen zet je, je 100% in en ook tijdens de wedstrijden
 6. Tuls zijn een verplicht onderdeel op de wedstrijden
 7. Het selectie lid dient minimaal te beschikken over één ITF approved dobok voor de wedstrijden en overige bondsactiviteiten
 8. Verplicht om deel te nemen aan de landelijke trainingen van de bond

Extra training

De wedstrijd selectie traint iedere zondag van 10:00 tot 12:00 waarbij het eerste uur van 10:00 tot 11:00 met ene maximale uitloop van 15 minuten voor iedereen toegankelijk is. Indien je in de wedstrijdselectie zit en je niet deel wilt nemen aan het onderdeel sparren op wedstrijden dien je om 11:00 aanwezig te zijn.

Voordelen van het zijn van selectielid

De voordelen van het deel uitmaken van de wedstrijdselectie:

 1. Je gaat les krijgen van gast trainers die speciaal voor de wedstrijd selectie uitgenodigd gaan worden
 2. Je gaat deelnemen aan meer toernooien in het jaar
 3. Doordat je de kans krijgt om je aan grote wedstrijden deel te nemen kan het zijn dat je benaderd word om deel te gaan nemen in de wedstrijd selectie van de bond
 4. Op den duur (mogelijk van 2021) willen we met de wedstrijd selectie ook naar internationale toernooien, denk dan aan wedstijden in België, Duitsland en of Engeland

[1] Het kan voorkomen dat een selectie lid een keer niet kan trainen of aan een wedstrijd deelnemen dan is dat mits er een goede reden voor is geen probleem.