Subsidieregelingen

Bij Twimyo kan je altijd terecht om te sporten. Kan je geen vergoeding opbrengen voor de sport, dan helpen wij je bij het zoeken naar een oplossing.

 

Meedoen Zaanstad:

Zijn uw kinderen tussen de 4 en 18 jaar? Of boven de 18 maar nog bezig met mbo-2 ,havo of vwo? Dan kunt u Meedoen Zaanstad aanvragen. Meedoen Zaanstad bestaat uit twee delen: een geldbedrag voor bijvoorbeeld sportkleding of schoolkosten en een sport- of cultuuractiviteit voor een jaar.

Vraag nu Meedoen Zaanstad aan
Hier vindt u het inschrijfformulier 

 

Jeugdfonds sport & cultuur Zaanstreek:

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zaanstreek betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Dit fonds in actief in de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland.

De aanvraag hiervoor dient via uw lokale wijkteam gedaan te worden.

 

Leergeld Zaanstad:

Leergeld Zaanstad is een stichting die zich richt op kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, zodat zij kunnen meedoen aan school-, sport en cultuuractiviteiten. Momenteel groeit in de gemeente Zaanstad 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk langs de zijlijn.

Leergeld Zaanstad wil deze kinderen laten meedoen. Onze missie is om sociale uitsluiting van kinderen te voorkomen! De kleine beurs van ouders mag geen reden voor sociale uitsluiting van de kinderen zijn.
Wij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. In een aantal gevallen worden ook thuiswonende kinderen tot 21 jaar ondersteund die naar het hoger onderwijs gaan. Door ondersteuning van Leergeld kunnen kinderen mee op schoolreis, hun zwemdiploma halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen wij ook bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een (tweedehands) fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

Hier vindt u het contactformulier