Mini’s 4-8 jaar

De lessen

Voor de kleintjes hebben we de mini groepen op de donderdag (van 5 tot 8 jaar) en de zaterdag (van 4 tot 8 jaar). Onze mini’s volgen het ITF kids development programma. Dit programma gaat verder dan alleen het aanleren van aanvals- en verdedigingstechnieken. Hoewel het wel draait om de waarden (Tenets) van Taekwondo, komen alle levensvaardigheden en -behoeften aan de orde. Hiernaast begint deze groep met het non-contact sparren.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Vaardigheden voor het leven (samenwerken, verantwoordelijk zijn, organiseren en plannen, zelfstandig zijn, leiderschap, etc.)
  • Mentale vaardigheden (geheugen en concentratie)
  • Normen en waarden
  • Fitheid en gezondheid (fit blijven, hygiëne en gezond eten)
  • Coördinatievaardigheden (balans, beweging en richten)
  • Gevaar (besef van gevaar en gevaarlijk of kwetsend gedrag)
  • Taekwondo vaardigheden

De lessen zijn zo opgezet dat alle onderwerpen in spelvorm behandeld worden. Het onderwerp gevaar (wat de doen met brand, pesten, ongevallen, vreemden, e.d.) wordt afgerond met 3 examens waar zij badges mee kunnen verdienen. Voor de overige onderwerpen doen zij een examen voor een slip op hun band. Als zij het programma hebben afgerond (zij hebben dat al hun badges en 5 eerdere examens afgerond voor hun slip), hebben ze een gele band behaald en zijn ze klaar om door te stromen in de reguliere jeugdlessen

Wedstrijden

Een maal per jaar doet de vereniging mee aan een grote kids-wedstrijd in Sint-Oedenrode, speciaal voor (kleinere) kinderen. Ook zijn er meerdere malen per jaar clubwedstrijden. Deelname aan wedstrijden gaat altijd in overleg met de hoofdtrainer. Onderdelen waaraan deelgenomen kan worden tijdens deze wedstrijden zijn: tuls, non-contact sparren en hoogtesprongen.

Trainers

Alle trainers van het ITF-kids programma zijn gecertificeerd om deze trainingen te geven. Naast hun reguliere kennis van lesgeven en Taekwondo, hebben zij hiervoor een speciale cursus gevolgd onder leiding van GrandMaster Nardizzi.

ITF Kids course