Mini’s 5-8 jaar

De lessen

Voor de kleintjes van 5 tot 8 jaar hebben we de mini’s. Ook onze mini’s volgen onderdelen van het ITF Teakwondo Kids programma. Hiernaast begint deze groep met het non-contact sparren.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Vaardigheden voor het leven (samenwerken, verantwoordelijk zijn, organiseren en plannen, zelfstandig zijn, leiderschap, etc.)
  • Mentale vaardigheden (geheugen en concentratie)
  • Normen en waarden
  • Coördinatievaardigheden (balans, beweging en richten)
  • Taekwondo vaardigheden

De lessen zijn zo opgezet dat alle onderwerpen in spelvorm behandeld worden.

Graduatie systeem

Kinderen volgen hun eigen lesprogramma, dat is aangepast aan hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Elke band heeft zijn eigen lesstof. Wat de kinderen leren hangt af van het niveau waarop ze zitten. Het behalen van een volgende band is een belangrijk educatief instrument voor de ontwikkeling van ieder kind. Kinderen leren om doelen te stellen en te werken aan dit doel. De vreugde en trots bij het behalen van een graduatie geeft ze het gevoel dat inzet loont en dat zij succesvol kunnen zijn. Vertrouwen groeit zo stapsgewijs. Ons belangrijkste doel is dat kinderen goede sociale vaardigheden ontwikkelen en wat ze leren kunnen gebruiken ook in andere gebieden van het leven.

Wedstrijden

Een maal per jaar doet de vereniging mee aan een grote kids-wedstrijd in Sint-Oedenrode, speciaal voor (kleinere) kinderen. Ook is er één maal per jaar een clubwedstrijd. Deelname aan wedstrijden gaat altijd in overleg met de hoofdtrainer. Onderdelen waaraan deelgenomen kan worden tijdens deze wedstrijden zijn: staartje pakken, tuls, non-contact sparren en hoogtesprongen.