Jeugd 8-12 jaar

De lessen

Tijdens de lessen aan deze groep wordt het traditionele Taekwondo onderwezen. De lessen worden bij deze groep geleidelijk opgebouwd van spelelement naar het serieuze Taekwon-Do. De onderdelen sparren en breken  komen voor deze leeftijdsgroep aan bod op basis van non-contact. Ook wordt er natuurlijk gewerkt aan de tuls (stijlvormen) en de trap- en stoottechnieken. Bijzonder is dat de kinderen alle technieken leren te benoemen in het Koreaans waardoor zij ook een vreemde taal ontdekken.

Graduatie systeem

Kinderen volgen hun eigen lesprogramma, dat is aangepast aan hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Elke band heeft zijn eigen lesstof. Wat de kinderen leren hangt af van het niveau waarop ze zitten. Het behalen van een volgende band is een belangrijk educatief instrument voor de ontwikkeling van ieder kind. Kinderen leren om doelen te stellen en te werken aan dit doel. De vreugde en trots bij het behalen van een graduatie geeft ze het gevoel dat inzet loont en dat zij succesvol kunnen zijn. Vertrouwen groeit zo stapsgewijs. Ons belangrijkste doel is dat kinderen goede sociale vaardigheden ontwikkelen en wat ze leren kunnen gebruiken ook in andere gebieden van het leven.

Wedstrijden

Ongeveer vijf maal per jaar doet de vereniging mee aan wedstrijden door het hele land. Ook zijn er meerdere malen per jaar clubwedstrijden. Deelname aan wedstrijden gaat altijd in overleg met de hoofdtrainer. Onderdelen waaraan deelgenomen kan worden tijdens deze wedstrijden zijn: tuls, (non-contact)sparren en hoogtesprongen (bij aanbod).