OITS opleiding

Datum: 26-03-2022
Tijd: 12:30-15:00 uur
Locatie: Gymzaal Rosmolenstraat 103
Aanmelding: Via de app bij Sabum David
Sluiting aanmelding 20-03-2022
Instructeur Master Art van de Lee
Kosten €20 (contant te voldoen op dag van deelname)

 

Wat is de O-ITS opleiding?
O-ITS staat voor Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider. Met het oog op de maatschappelijke ontwikkelingen is de relevantie voor een gedegen opleidingsaanbod gegroeid. Ouders willen hun kind met een gerust hart naar de training kunnen sturen en de trend is dat ze meer verwachten van een trainer dan alleen technische kwaliteiten. De vraag naar gediplomeerde instructeurs is daardoor de laatste jaren enorm toegenomen en de verwachting is dat deze ontwikkeling zich komende jaren op hetzelfde tempo voortzet.

Omdat I.T.F. Nederland staat voor hoge kwaliteit en een waardevolle aanvulling binnen de samenleving wil zijn, willen we het sportkader van aangesloten clubs en scholen graag een gestructureerd programma van opleidingen en trainingen aanbieden. Op deze wijze kunnen we met elkaar verder groeien op het gebied van methodiek, pedagogiek en didactiek. Het uiteindelijke doel is om leden te kunnen garanderen dat bij I.T.F. Nederland aangesloten clubs en scholen in een, zowel fysiek als mentaal, veilige sfeer kan worden genoten van het officiële I.T.F. Taekwon-Do.

Kwalificatie voor Danexamen:
Per 1 september 2019 treedt in werking dat:

  • Indien je examen wilt doen voor je 1e Dan, je de opleiding Ondersteuner I.T.F. Taekwon-Do Sportleider succesvol moet hebben afgerond.

Instroomeisen:
12 jaar en met een minimale graduatie van 6e Gup